Broccoli Soup

This is a super quick Gordon Ramsay recipe we keep coming back to, mainly because it only has three ingredients and it feels like you’re cheating.

Ingredients:

2 heads of broccoli, cut into florets

3 tsp fine salt

Water

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bring a large pasta pan of water to the boil with 2 tsp of the salt. Add the broccoli, then the final tsp of salt, and bring back to the boil.

Boil for 3-4 min until the broccoli is just cooked. A knife slips right through. Don’t drain the water away!

Use a slotted spoon to put the broccoli in a blender. Add enough of the cooking water up to half way in the blender, and blend until smooth and velvety. Make sure the lid is on tight!

Pour into bowls, and top with black pepper and olive oil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In POLISH

Super szybka, kremowa zupa, pomysłu Gordon’a Ramsay. Wciąż do niej wracamy, głównie dlatego, że potrzebne są tylko trzy składniki!

Składniki:

2 główki brokułów, pokrój w florety

3 łyżeczki soli

woda

Wykonanie

Zagotuj duży garnek wody, i dodaj do niego 2 łyżeczki soli.

Następnie wrzuć do niego brokuły, i jeszcze jedna łyżeczkę soli. Gotuj przez 3-4 min, dopóki brokuły nie zmiękną. Sprawdź ostrzem noża czy są miękkie. Nie wylewaj wody!

Przy pomocy łyżki cedzakowej przełóż brokuły do blendera i wypełnij blender do połowy wodą z gotowania. Zmiksuj dopóki konsystencja nie będzie gładka i aksamitna. Zanim zaczniesz miksować, upewnij się, że pokrywka jest prawidłowo umieszczona na kielichu blendera!

Podawaj w głębokich talerzach, posyp świeżo startym pieprzem i oliwą z oliwek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s